Så här nollställer du din Iphone

Om man upplever problem med sin Iphone kan man prova att Nollställa telefonen. Det gör man för att utesluta att problemet beror på någon inställning som man har råkat göra eller om problemet beror på någon app som man har installerat. Man kan också behöva göra en nollställning om man tänker sälja sin telefon eller ge bort den till någon.

Här hittar du nollställningen.

Först och främst måste du kunna ditt Apple-ID innan du nollställer. Alltså det konto som du använder för att logga in på Apples tjänster såsom Icloud t.ex. Det består av ett användarnamn = en e-postadress och sedan ett lösenord. Apple-ID är superviktigt att ha koll på. Använd aldrig någon annans Apple-ID för då har du garanterat inte koll på lösenordet.

Innan du nollställer telefonen ska du logga ut det från ditt Apple-ID. Öppna Inställningar. Längst upp ser du ditt inloggade Apple-ID. Tryck på ditt namn och på nästa sida går du längst ner. Tryck på Logga ut. Nu måste du ange ditt lösenord för Apple-ID. När du har gjort det tryck Stäng av i rutan

Nollställ

Nu ska vi gå till nollställningen. Den hittar du i Inställningar – Allmänt – Nollställ (näst längst ner).

Här har du flera val:

  • Nollställ alla inställningar: Detta nollställer alla inställningar som gjorts i telefonen. Inga data eller medier kommer att raderas.
  • Radera allt innehåll och inställningar: Detta raderar alla medier och data från telefonen samt alla inställningar som gjorts. Rekommenderas för dig som ska sälja eller ge bort telefonen.
  • Nollställ nätverk: Detta raderar alla nätverksinställningar som gjorts på telefonen och återställer dem till fabriksinställningarna.
  • Nollställ ordbok: Denna funktion raderar alla egna ord som du har lagt till i ordboken. Denna återställs till fabriksinställningarna.
  • Nollställ hemskärm: Hemskärmens layout återställs till fabriksinställningen.
  • Nollställ integritetsskydd: Återställer integritetsskydd och platsvarningar till fabriksinställningar.  Läs mer om Integritetsskydd i Iphone.