Rätt kanal för det trådlösa nätverket.

Häromveckan fick jag köra en reset på min Router från Telia hemma. En uppdatering på routern ställde till det med utdelningen av IP-adresser till enheterna som ansluter till den. Så det var bara att köra en reset. Så småningom hoppade det igång igen och våra datorer och surfplattor fick adresser från Routern. Däremot märkte jag att det var väldigt slött på det trådlösa nätverket. Alla surfplattor laddade innehåll på Internet väldigt sakta om det ens gick. Så det vara bara att kolla upp vilken kanal min router sände på. Som jag misstänkte var det en kanal som det låg flera routrar i.

Wifi Analyser för Android är ett bra verktyg för att kontrollera kanalfördelningen.
Wifi Analyser för Android är ett bra verktyg för att kontrollera kanalfördelningen.

Jag loggade in i routern och valde en kanal som var ledig och så sparade jag inställningen. Efter det fungerade det mycket bättre.

Om du testar kontrollerar kanalfördelningen där du bor och upptäcker att ditt SSID ligger i samma kanal som flera andra bör du ändra kanalen. Om du är kan logga in själv i din router så är det enkelt att byta under inställningarna för Wifi. Har du en router som du har fått från din Internetleverantör kan du ringa dem och be dem hjälpa dig att byta. Telia brukar kunna fixa detta med ett samtal.