Döpa om flera filer på en gång.

Jag får ofta frågor kring hur man döper om alla filerna/bilderna i en mapp på en och samma gång. Det är inget som jag själv har haft något större behov av att göra så jag har väl inte reflekterat över det så mycket tidigare. I själva verket är det mycket enkelt att göra detta. Det första man gör är att markera alla filerna i mappen. Det kan man göra genom att:

    1. Klicka på den första filen och sedan trycka CTRL + A på tangentbordet.
    2. Högerklicka sedan på den första filen och välj Byt Namn i menyn som dyker upp.
    3. Skriv in det namn som du vill ha i sekvensen. Typ, Semester Thailand, tryck sedan Enter. Nu kommer alla filerna att döpas till Semester Thailand (1), Semester Thailand (2) o.s.v.
Massomdöpning av filer
Massomdöpning av filer. Här har jag döpt om mina bakgrundsbilder från HP.